Halatul este o haină de casă care ne place, este plăcut și datorită faptului că îndeplinește funcții practice, suntem foarte bucuroși să îl purtăm după baie. Deși îl îmbrăcăm de cele mai multe ori doar acasă, merită să ne asigurăm că am făcut alegerea potrivită și că halatul în sine este elegant și se potrivește 100% stilului  nostru. Cu siguranță merită să aveți chiar și mai multe halate în garderoba dvs., pentru că este posibil să avem nevoie de el lângă piscină, la spa sau în hotel. Prin urmare, contează din ce material este fabricat halatul!

Materiale pentru fabricarea halatelor

Vizitând magazinul nostru cu halate elegante, veți găsi o gamă uriașă de produse în ceea ce privește culorile, stilurile, dar și materialele. Pentru cineva care nu cunoaște deloc tipurile de material, aceasta poate fi o adevărată bătaie de cap. Desigur, cele mai populare halate sunt cele din bumbac. Sunt cele mai calde, le putem purta din iarnă până în primăvară, în fiecare dimineață și seară. Avantajul bumbacului este că, dacă este de foarte bună calitate, va fi plăcut, moale și bine absorbant. Datorită acestui fapt, protejează perfect corpul de frig și usucă excesul de apă, de exemplu după un duș.

Când vorbim despre bumbac, să menționăm halatele frotir. Acest material este, de asemenea, o alegere foarte populară pentru halatele din dulapurile noastre. Datorită metodei speciale de fabricare a acestui material și numeroaselor bucle care alcătuiesc suprafața acestuia, este extrem de absorbant. Halatele frotir nu se scămoșează, sunt foarte absorbante și oferă confort termic. Nu sunt la fel de elegante ca halatele din mătase sau bumbac, dar sunt cu siguranță foarte confortabile și perfecte pentru confortul casei noastre.

Un alt material folosit la producerea halatelor este VELUR-ul, care a fost una dintre cele mai la modă țesături de mai multe sezoane. Nu doar când vine vorba de halate sau alte piese de îmbrăcăminte, cum ar fi hanorace sau pantaloni, dar este folosit și în tapițarea mobilierului. Velurul vă va cuceri inima deoarece este un material care, arătă foarte exclusiv, seamănă cu catifeaua. Așadar, dacă căutăm un halat elegant, putem alege cu siguranță pe cel din velur. Este moale și rezistent, dar nu la fel de absorbant ca frotirul sau bumbacul.

Când vorbim despre eleganță, nu putem să nu menționăm halatele din satin și mătase. Acestea sunt halate care vor fi apreciate atât de doamne, cât și de domni, deoarece vor face pe toată lumea să se simtă eleganta, fie după o baie de dimineață sau în timpul micului dejun. Satinul este un material moale, aerisit, care ne cucerește mai ales prin luciul său. Aderă foarte bine la corp și vara conferă pielii o senzație plăcută de răcoare. Una dintre cele mai populare țesături pe care le cunoaștem este mătasea. Este obținută din fire de dud sau fluture de mătase. Firele de mătase sunt foarte rezistente, nu absorb apa, izolează bine căldura și în același timp este o țesătură fină cu un luciu frumos.

Care ar fi halatul potrivit?

Dacă ne place să ne înfășurăm în halate mătăsoase și să ne simțim confortabil, cu siguranță ar trebui să alegem halate frotir sau bumbac. Printre altele, aceste halate usucă perfect, ceea ce este minunat nu doar acasă, ci și la piscină sau saună. Dacă halatul trebuie să fie o piesă vestimentară în care să ne simțim elegant, în ciuda faptului că suntem îmbrăcați „acasă”, merită să cumpărați halate din velur, satin sau bambus de calitate. Dacă vrem să purtăm halat chiar și în zilele mai călduroase, satinul și bambusul vor fi cele mai potrivite.

Recycled Claim Standard