Cum să aveți grijă de prosoape pentru a rezista mai mult?

Aflați cele mai bune metode de spălare a prosoapelor, vă vom spune, de asemenea, sfaturi despre uscarea și depozitarea prosoapelor. Aceste sfaturi ușoare de îngrijire vă vor ajuta să păstrați prosoapele mai moi și, cel mai important, să reziste cât mai mult posibil.

Credeți sau nu, de fapt, există o tehnica potrivită pentru spălarea prosoapelor dacă doriți să reziste mai mult. Deși puteți spăla prosopul punându-l pur și simplu în mașina de spălat, aceste sfaturi utile vă vor ajuta că prosoapele să rămână noi chiar și după mai multe spălări. Aflați cât de des ar trebui să spălați prosoapele, dacă puteți spăla prosoape împreună cu haine, la ce temperatură a apei și cum să le uscați. 

Spălați prosoapele înainte de prima utilizare

Prosoapele trebuie spălate înainte de utilizare. Datorită spălării, buclele frotir sunt întărite, prevenind astfel deteriorarea și tragerea ulterioară a firului de pe prosop.

Folosiți detergent și oțet

Dacă doriți să stabilizați culoarea prosoapelor, spălați prosoapele colorate cu culori similare în apă caldă în timpul primelor câteva spălări. În timpul spălării prosoapelor, folosiți aproximativ jumătate din cantitatea recomandată de detergent și folosiți oțet în loc de balsam de rufe. Oțetul ajută la stabilizarea culorilor și îndepărtează reziduurile de detergent în exces.

Cât de des spălați prosoapele?

Nu mai întrebați cât de des ar trebui să spălați prosoapele. Obișnuiește-te să le speli la fiecare trei până la patru zile. Spălați prosoapele la temperatura apei de 40 ° C și folosiți un detergent adecvat pentru rufele albe sau colorate. Prosoapele albe trebuie spălate singure sau cu alte produse textile albe, cum ar fi prosoapele de bucătărie, astfel încât acestea să nu devină gri în timp.

Spălare și uscare separat, fără îmbrăcăminte

Nu este potrivită spălarea prosoapelor cu haine. Din motive igienice, vă recomandăm să spălați prosoapele separat de haine. Ar fi potrivit să spălați prosoapele de aceleași culori împreună. De asemenea, este mai potrivit să uscați prosoapele în același timp, deoarece prosoapele se usucă mai greu decât majoritatea hainelor sau a altor rufe.

Balsam de rufe cu măsură

Puteți utiliza balsamul conform instrucțiunilor, dar nu îl folosiți foarte des, doar la fiecare a treia sau a patra spălare. Acumularea de ceară din balsam poate deteriora în timp fibrele prosopului și reduce absorbția acestora. Nimeni nu dorește un prosop care să nu usuce bine, așa că fiți atenți când folosiți balsamul de rufe.

Scuturați prosoapele

Când scoateți prosoapele din mașina de spălat, scuturați-le. Acest lucru face bucla frotir mai pufoasă, ce va duce la o absorbție mai bună. Puteți călca prosoapele frotir, dar acest lucru va reduce puțin absorbția. Scuturarea prosoapelor va ajuta, de asemenea, la prevenirea îngrămădirii în uscător, scurtând astfel timpul de uscare.

Uscați bine prosoapele

După scoaterea din uscător, asigurați-vă că prosoapele sunt uscate și rețineți că rufele se usucă mai repede decât prosoapele. Chiar și prosoapele puțin umede pot prinde miros neplăcut. Cea mai bună setare pentru un uscător de prosoape este una regulată sau automată pe care o utilizați pentru alte țesături rezistente. Fluxul de căldură mai mare la uscarea prosoapelor este mai eficientă. Dar atenție la uscarea excesivă, poate distruge integritatea fibrelor individuale de bumbac.

Nu vă fie frică de tiv decorativ

Alții v-ar sfătui să evitați tivurile decorative, dar nu trebuie să vă faceți griji cu privire la produsele noastre. Tivurile, modelele și dantelele noastre decorative sunt stabile și rezistente.

Sfaturi pentru cumpărarea prosoapelor

Personalizați-vă stilul: prosoape de corp, prosoape, prosoape mici și covorașele de baie sunt accesorii de uz casnic necesare. Ca și în cazul cearșafurilor, puteți alege dintre designul alb clasic din ce în ce mai popular sau dintr-o gamă de culori, tivuri și modele la modă. Prosoapele albe mătăsoase oferă o atmosferă curată de spa. Albul și cremul se potrivesc practic cu orice baie și au o durată lungă de utilizare. Produsele Soft Cotton și Tivolyo Home au culori permanente. Prosoapele altor mărci, au culori ce dispar în timp.

Material:

Datorită proprietăților de absorbție și rezistență, bumbacul este alegerea potrivită a țesăturii pentru majoritatea prosoapelor. Procesul de producție și alegerea materialului influențează caracteristica de absorbție a prosoapelor. Cel mai important indicator al unui prosop de calitate este greutatea pe metru pătrat și este de cel puțin 500 g/m2. În gama noastră veți găsi prosoape cu o greutate de până la 650g/m2.

Instrucțiuni de îngrijire

Prosoapele și prosoapele de corp de bună calitate pot rezista până la 10 ani. Înainte de spălare și uscare, verificați întotdeauna etichetele de pe prosoape pentru informații legate de îngrijire.

Sfaturi pentru depozitarea prosoapelor

Desigur, există multe opțiuni pentru depozitarea prosoapelor. Vom încerca să descriem cel puțin trei moduri. În primul rând, este important să vă dați seama unde ați dori să păstrați prosoapele și cât spațiu aveți pentru ele.

Și aici vă arătam trei opțiuni diferite:

  1. Cel mai bine e să folosiți spațiul din dulapuri și rafturi pentru plierea prosoapelor mici și a prosoapelor de corp în trei: desfășurați prosopul cu partea mai scurtă în fața dvs. Pliați în trei și puneți din nou partea mai scurtă în fața dvs. Dacă prosopul are un tiv decorativ, întoarceți prosopul astfel încât să aveți tivul pe partea inferioară și să-l pliați din nou în trei.
  2. A doua modalitate de pliere în trei: puneți prosopul cu partea mai lungă în fața dvs. și pliați partea lungă în trei. Apoi întoarceți prosopul cu partea mai scurtă înspre dvs și pliați-l în trei și aveți a doua modalitate.
  3. A treia modalitate, puteți rula prosoapele. Procedați în același mod ca în prima metodă, mai întâi partea mai scurtă în trei și apoi din nou cu partea mai scurtă pentru a rula.