Garanția de Crăciun, schimbare până pe 10.1.2024

Pijama sau cămașă de noapte - în ce să dormi?

Nici nu ne-am fi gândit cât de contradictorie poate fi întrebarea: în ce dormim? Cu toate acestea, pe baza experienței, fiecare persoană ține cu tărie la alegerea personală în ceea ce privește: pijama sau cămașă de noapte? Sunt destul de puțini cei care schimbă regulat ceea ce poartă în timpul somnului. Cu toate acestea, se intampla totusi ca preferințele cuiva să se schimbe și să înlocuiască pijamaua cu o cămașă de noapte sau, dimpotrivă, să înceapă să doarmă în cămașă de noapte în locul pijamalei.

Dilema menționată mai sus se referă cel mai probabil doar la femei, deoarece există puțini bărbați care ar dormi în cămașă de noapte. Așadar, bărbații iau în considerare doar dacă vor dormi în pijamale sau vor folosi o altă opțiune vestimentară alternativă (cum ar fi un tricou cu boxeri) sau pur și simplu nu vor purta nimic când dorm. 

Istoria pijamalelor în rezumat

În moda tradițională pentru femei, cămașa de noapte a avut de mult timp un loc al său, în timp ce pijamaua era mai degrabă un articol de îmbrăcăminte folosit doar de bărbați pentru somn. La sfârșitul secolului al XIX-lea, bărbații purtau pijamale clasice pentru bărbați cu o popularitate tot mai mare, iar în prima jumătate a secolului al XX-lea majoritatea bărbaților dormeau în ele. Începând cu anii '20, pijamaua devenea tot mai populară și printre femei, în special datorită lui Coco Chanel, care a creat pijamaua feminină de casă și chiar și o versiune pentru femeile din clasele sociale mai sărace.

Ce ar trebui să alegem? Cămașa de noapte sau pijama?

Deoarece este una dintre cele mai frecvent utilizate îmbrăcăminte, materialul folosit în producția cămășii de noapte sau a pijamalei este un factor foarte important. Este, așadar, deosebit de important să alegeți un material de calitate, fie că este vorba de: bumbac, satin, mătase sau orice alt tip textil. De exemplu, pijamalele și cămășile de noapte fabricate din fibră de bambus sunt foarte recomandate, deoarece natura lor antibacteriană și hipoalergenică asigură corpul nostru că se va simți confortabil și răsfățat pe toată durata somnului.

Cămăsile de noapte și pijamalele de damă pot fi piese romantice, elegante sau mai moderne. Pot fi pastelate sau mai vii, cu dantelă, fundițe sau alte elemente decorative. Există o mulțime de opțiuni, astfel încât fiecare să poată alege în funcție de gusturile proprii. Acest lucru este valabil și în cazul alegerii dintre pijama și cămașa de noapte. În esență, este important să alegeți o îmbrăcăminte de dormit care să vă placă și, mai presus de toate, în care să vă simțiți confortabil!

Recycled Claim Standard