Spălarea prosopelor: Cât de des să spălăm prosoapele?

La fel ca peste tot, nu există o regulă exactă în ceea ce privește spălarea prosoapelor. În orice caz, studiile de cercetare și cei care spală prosoapele mai des decât este necesar cu siguranță vor confirma că acest lucru duce la uzura prematură a acestora. Desigur, pe de altă parte, spălarea lor rară nu este prea igienică.

Căutarea echilibrului potrivit

Având în vedere cele menționate mai sus și ecologia, nu este deloc potrivit să spălați prosoapele după fiecare utilizare. Pentru ca prosoapele noastre să rămână curate și parfumate, este suficient să le spălați aproximativ la fiecare trei sau patru utilizări.

Cel mai bine este să vă ghidați după simțurile voastre. Dacă prosopul vostru folosit nu mai este plăcut la atingere sau miroase neplăcut, aruncați-l cu siguranță în coșul de rufe. Cu toate acestea, asigurați-vă că încercați acest lucru numai când prosopul este complet uscat.

Materialul prosoapelor este, de asemenea, important

Dacă alegeți materiale cu proprietăți antibacteriene, puteți îmbunătăți semnificativ confortul prosoapelor și a altor textile de baie, precum și durata lor de utilizare. Datorită timpului lor de uscare extrem de rapid, prosoapele din bambus, prosoapele din modal sau prosoapele din microfibră sunt excelente în acest sens, având, de asemenea, proprietăți excelente în comparație cu prosopurile tradiționale de bumbac.

Cum să spălați prosoapele?

Alegerea cantității optime de detergent de rufe joacă un rol cheie în spălareaprosoapelor. Dacă utilizați mai mult detergent decât este necesar, prosoapele se vor deteriora mult mai repede. Desigur, utilizarea unei cantități prea mici de detergent poate fi, de asemenea, o problemă, deoarece prosoapele nu vor fi atât de curate pe cât vă așteptați.

În timpul spălării, poate adera ușor mult detergent de rufe la fibrele prosoapelor, și halatelor, distrugând moliciunea lor, pentru care o iubim. Prin urmare, se recomandă întotdeauna să respectați doza prescrisă de detergent și, de asemenea, este verificat că detergentul lichid de rufe este mai potrivit pentru spălarea prosoapelor decât detergentul solid obișnuit. Dacă este posibil, evitați chiar și clătirea, astfel că prosoapele de bumbac vor fi mult mai moi, iar în cazul prosoapelor albe, clătireale poate da o nuanta de gri murdar..

Prosoapele vor rămâne moi și pufoase și după spălare, dacă le agitați bine după ce le scoateți din mașină și le lăsați să se usuce bine. Este important să nu le lăsați în mașină, ci să le scoateți imediat după terminarea programului și să le agățați. Astfel, vor rămâne parfumate. Nu uitați că este necesar să spălați prosoapele noi înainte de prima utilizare!