Poate că sunteți familiarizat cu acest lucru - ștergerea cu un prosop vechi poate fi destul de inconfortabilă. Unii consumatori își elimină prosoapele pe măsură ce îmbătrânesc și devin mai puțin absorbante. Cu toate acestea, există și o metodă pentru a face prosoapele vechi mai moi. Dacă prosoapele dvs. sunt bine îngrijite, vă vor servi bine mulți ani și nu vor deveni dure.

  • Nu folosiți balsamuri pe prosoape și nu le călcați, deoarece acest lucru le va afecta absorbția.

  • Spălați prosoapele la 40 ° C.

  • Nu utilizați detergenți pentru rufele albe pe prosoapele colorate; acestea conțin agenți de albire și pot afecta negativ culoarea prosoapelor.

  • Uscarea cu aer fierbinte, fie că este acasă în uscător sau în exterior pe firul de rufe, prelungește durata de viață utilă a prosoapelor. Nu uscați prosoapele la soare direct.

Prosoapele pot fi confecționate din diverse materiale cu proprietăți diferite. Țesătura frotir este cea mai utilizată țesătură care formează bucle pe una sau pe ambele părți. Prosoapele din velur sunt realizate prin tăierea buclei dintr-o parte, creând o suprafață decorativă, strălucitoare, care amintește de catifea. Prosoapele pot fi realizate, brodate sau imprimate cu poze sau dungi

Este timpul să renunțați la prosoapele vechi care au fost făcute din fibre subțiri și care au devenit găurite în timp.

Când cumpărați un prosop, asigurați-vă că este un produs de bună calitate. Bumbacul și alte materiale naturale sunt rezistente la uzură și ușor de întreținut. Aveți grijă cu prosoapele realizate dintr-un amestec de fibre sintetice - acestea se uzează mai repede și nu sunt nici pe departe la fel de absorbante ca prosoapele frotir sau prosoapele de bambus. În unele cazuri, pot provoca și iritații ale pielii. Prosoapele de corp de înaltă calitate durează mai mult, deoarece sunt mai robuste.

Una dintre probleme cu prosoapele este că acestea tind să-și piardă culoarea. Prin urmare, spălați întotdeauna prosoapele cu aceleași culori sau similare, pentru a evita decolorarea celorlalte articole de rufe. De asemenea, ar trebui să spălați separat prosoapele albe. Folosiți suc de lămâie în loc de decolorante, ele vor deteriora țesătura.

Prosoapele vechi pot fi, de asemenea, mai puțin absorbante, cauzate de apă dură sau prea mult detergent și balsam. Balsamul învelește fibra, care apoi își pierde capacitatea de a absorbi apa. Încercați să spălați prosoapele vechi cu oțet, acest lucru vă va ajuta să îndepărtați resturile de pe prosop. În cazul în care aveți probleme cu mirosul, încercați bicarbonat de sodiu.

Spălați prosoapele în apă caldă și nu umpleți complet mașina de spălat. Clătiți corect prosoapele după spălare. Cele mai bune rezultate se obțin la uscătorul cu o temperatură medie-ridicată.

Informaţii rapide
Prosop MICRO COTTON 50x100 cmProsop MICRO COTTON 50x100 cm

Prosop MICRO COTTON 50x100 cm

Numărul de steluțe este 5 din 5
87 Lei
Culoare Alb / WhiteAntracit / Black anthraciteRoz / PinkAlb crem / EcruBej deschis / Light beigeAlbastru deschis / Light blueTeracotăAlbastru închis / Navy
Prosoapele frotir MICRO COTTON 50x100 cm din microfibră sunt foarte moi, absorbante și cu uscare rapidă, din bumbac 100% periat.
Informaţii rapide
Prosop QUEEN 50x100 cmProsop QUEEN 50x100 cm

Prosop QUEEN 50x100 cm

Numărul de steluțe este 5 din 5
97 Lei
Culoare LiliacAlb crem / Ecru
Prosopul QUEEN este fabricat 100% din bumbac pieptănat de înaltă calitate, cu tratament antibacterian. Aceasta înseamnă că absoarbe perfect…
Informaţii rapide
Prosop SELYA 50x100 cmProsop SELYA 50x100 cm

Prosop SELYA 50x100 cm

108 Lei
Culoare BronzAlb crem / Ecru
Prosopul SELYA este fabricat din 100% bumbac periat cu tratament antibacterian iar dimensiunile sale sunt de 50 x 100 cm. Greutate 580 g/m2…

Recycled Claim Standard