Cincizeci sau trei sute de grame - prețurile prosoapelor frotir diferă de la magazin la magazin. Este din cauza marjei sau este de fapt a calității? Probabil deja știți că una dintre caracteristici este greutatea pe metru pătrat. Dar vă puteți aminti dacă trei sau cinci sute de grame sunt considerate de calitate? Și v-ați gândit și la lungimea fibrei? Dacă ați răspuns nu la aceste întrebări, atunci ghidul nostru pentru orientarea în lumea frotir este perfect pentru dvs.

Dacă vă alegeți produsele frotir după culoare, model, dimensiune și preț, adăugați și alte caracteristici - mult mai importante. Acestea includ greutatea, lungimea fibrelor și, de asemenea, materialul selectat. 100% bumbac poate să nu fie cel mai bun lucru pentru locuința dvs!

Sub 500 de grame veți găsi....

Prosoapele cu o greutate de aproximativ cinci sute de grame pe metru pătrat sunt considerate a fi de înaltă calitate, de obicei cele de 450-550 g / m². Dacă prezintă valori pe jumătate, mai bine evitați. Același lucru este valabil și pentru prosoape pentru care nu există deloc informații. Aceste informații nu sunt obligatorii, iar producătorii care scad sub această valoare, preferă să nu menționeze numărul.

Aceleași valori se aplică și prosoapelor de corp confecționate din același frotir, singura diferență fiind dimensiunile. Cu toate acestea, nu sunt întotdeauna necesare numere mai mari. Luați halatele ca exemplu, aici companiile folosesc amestecuri de materiale pentru a ușura țesătura. La urma urmei, sunt necesari câțiva metri pătrați pentru a le coase și cine ar dori să poarte două, trei sau chiar mai multe kilograme în plus după o baie! În schimb, pentru covorașele de baie, care ar trebui să fie grele și să rămână la locul lor, numărul urcă la 1450 de grame pe metru pătrat.

De asemenea,cu cât buclele sunt mai lungi și, prin urmare, cu cât prosopul este mai ,,mătăsos,, cu atât este mai bine pentru dvs. Deci, de regulă ,,Buclele mai lungi garantează o absorbție mai mare a apei. Usucă mai bine,,. Totodată, atragem atenția asupra unui singur pericol: La spălarea și uscarea unor astfel de prosoape, abraziunea fibrelor este mai rapidă, astfel încât pentru prosoapele cu fibre mai lungi, trebuie utilizat bumbac de cea mai bună calitate, astfel încât prosopul să reziste o perioadă mai lungă de timp. Și nu toți producătorii respectă acest lucru.

Ați investit în prosoape de înaltă calitate și sunt la fel de dure și incomode ca cele ieftine după doar două luni? Atunci poate fi o greșeală din partea dvs. Cum sunt spălate și uscate prosoapele? Conform instrucțiunilor, ar trebui să le spălați de două ori cu culori similare înainte de a le utiliza pentru prima dată și să le lăsați să se usuce fără a le folosi. Acest lucru eliberează fibrele libere și sigilează fibrele rămase, ceea ce este foarte important pentru durabilitate. Folosiți gel mai degrabă decât praf la spălare; desigur gel pentru produsele albe și cel etichetat Culoare, pentru produsele colorate. Chiar dacă ni se spune în reclamele TV că balsamul de rufe face ca pânza să fie moale și fină, producătorii văd foarte diferit! În instrucțiunile de utilizare, balsamurile sunt chiar interzise, ​​deoarece acest lucru înseamnă că fibrele individuale rămân „lipite” pentru totdeauna, iar prosopul își pierde suplețea și moliciunea.

Un uscător este cel mai potrivit pentru uscare - unii producători folosesc această metodă pentru a-și usca produsele frotir direct în producție - deoarece jetul de aer fierbinte nu numai că usucă fibrele, ci le și slăbește, astfel încât prosoapele și prosoapele de corp arată ca dintr-o reclamă TV. Dacă nu aveți un uscător, sfoara de rufe simplă este desigur suficientă. Dimpotrivă, nu ar trebui să folosiți în niciun caz radiatoarele, deoarece fibrele se rup și sunt distruse pentru totdeauna.

100% bumbac nu trebuie să fie neapărat cel mai bun

Sunteți învățați că orice produs din bumbac 100% este de obicei cel mai bun? Această regulă nu trebuie întotdeauna să se aplice prosoapelor. Deși 100% bumbac este cel mai popular, în special cei care au o baie mică sau slab ventilată știu cât de utile sunt prosoapele din bambus din 40% bumbac și 60% viscoză din bambus. Nu doar că au o greutate de 500 g / m², dar nu „miroas urât”. ,,Bambusul are o funcție naturală de antibiotic, ceea ce previne apariția mirosurilor neplăcute din prosoapele care au fost deja utilizate,,. Avantajele acestui material: ,,Absorbția prosoapelor cu fibra de bambus este de 4 ori mai mare decât în ​​cazul altor materiale, deoarece fibrele de bambus sunt goale în secțiune transversală atunci când sunt examinate microscopic, permițând astfel prosoapelor să „ respire,,

În cazul prosoapelor din bambus, o parte din frotir este uneori tăiată și buclele obișnuite lipsesc. Nu este un defect, dimpotrivă. Acest frotir se numește velur și nu numai că este foarte plăcut la atingere, deoarece amintește de catifea, dar și strălucește frumos.

Femeile adoră prosoapele moi și fine. Dacă aparțineți acestei categorii, căutați produse realizate din bumbac MICRO. Deși sunt cele mai scumpe, vă vor răsplăti cu moliciunea, greutatea redusă și absorbția excelentă. Și de ce să nu vă răsfățați cu puțin lux? Cel puțin după o baie, meritați să vă simțiți ca puful de bumbac! Oferta de prosoape și prosoape de corp Soft Cotton

Recycled Claim Standard