Prosoapele de mâna și prosoapele de corp provin direct de la războiul de țesut. Dacă ați ales culoarea, stilul și dimensiunea potrivită, nu ar trebui să uitați de spălarea și uscarea corespunzătoare, care este condiția de bază pentru durabilitate. Informațiile pot fi găsite și pe eticheta produsului. Simbolurile pe care nu le înțelegeți pot fi explicate de agenții de vânzări instruiți sau le puteți găsi și aici.

Nu uitați să spălați prosoapele separat, înainte de a le folosi pentru prima dată. Acest lucru împiedică „lipirea” firelor libere de celelalte articole de rufe.

Prin urmare, este necesar să manipulați cu atenție noul prosop de mână sau de corp, pentru a evita scoaterea buclelor înainte de prima spălare (datorită unghiilor rupte, inelelor, fermoarelor etc.). După prima spălare, produsul se micșorează imperceptibil, ceea ce înseamnă că buclele se strâng strâns în țesătură. Prosoapele sunt acum gata de utilizare.

Cum se spală prosoapele frotir? Prosoapele de mână și de corp trebuie spălate la o temperatură de 40 ° C, clătite corespunzător și apoi, dacă doriți, uscate în uscător la temperatură scăzută sau medie.

Nu se recomandă folosirea balsamului pe prosoape. Acest lucru umple golurile invizibile din țesătură și apoi reduce absorbția.

Îngrijirea prosoapelor frotir este foarte ușoară datorită proprietăților extraordinare ale materiei prime - bumbac și fibră de bambus. Probleme apar de obicei doar dacă prosoapele de mână și de corp nu sunt îngrijite corespunzător. Prin urmare, ar trebui să citiți cu atenție instrucțiunile de spălare și îngrijire.
Schimbarea culorii

În timpul primelor câteva spălări, apa poate deveni colorată, din cauza decolorării. Decolorarea se întâmpla din cauza moleculele de vopsea în plus care înconjoară fibrele de bumbac. Aceste particule de vopsea pot adera la alte țesături. Culoarea originală a prosopului se schimbă nesemnificativ atunci când este spălată. Din motive de siguranță, spălați separat prosoapele închise la culoare de cel puțin 3 ori. Aceasta înseamnă că pentru primele cel puțin trei spălări, prosoapele de aceeași culoare trebuie spălate împreună, adică alb cu alb, albastru închis cu albastru închis. Spălarea manuală și în mașina de spălat este posibilă doar cu respectarea instrucțiunilor de spălare.

Rezistența culorilor poate fi influențată și de detergentul utilizat cu adăugarea de iluminatori optici. În acest caz, schimbarea culorii nu este rezultatul unei stabilități insuficiente a culorii, ci este influențată de acești agenți. Iluminatoarele optice sunt produse care absorb razele UV invizibile din lumina zilei și apoi le reflectă ca lumină vizibilă. Acest fenomen poate fi cauza unei presupuse schimbări de culoare. Puteți afla dacă detergentul dvs. conține iluminator optic pe ambalaj.

Nu se recomandă utilizarea agenților care conțin clor la spălarea prosoapelor colorate, deoarece înălbirea ar putea afecta culorile.
Scămoșare

Scămoșarea este creată de slăbirea fibrelor. Fibra scurtă se separă de fibra lungă, aceasta se manifestă ca puncte mici de bumbac pe materialul dvs. Scămoșarea poate fi, de asemenea, cauzată de frecarea între diferite părți ale unui produs textil sau produsul real și un alt obiect. Prin urmare, se recomandă ca mașina de spălat să fie cel puțin pe jumătate plină. Dacă mașina de spălat nu este complet plină, prosoapele se freacă mai mult de peretele tamburului în loc să fie expuse acțiunii moleculelor de apă.

În cazul tipurilor de țesături tăiate (diferite finisaje din velur), tendința de scămoșare este mai mare decât în ​​cazul prosoapelor frotir. După ce prosopul este țesut, acesta poate conține fibre libere care apar numai în timpul spălării, iar firul periat poate prezenta în continuare particule fine libere în primele ZILE de utilizare. Acest lucru este tipic pentru producția de țesături frotir.

Rupere

Obiectele ascuțite pot fi prinse în buclă și o pot rupe. Pentru a vă bucura de confortul prosoapelor pentru o mai lungă perioadă de timp, este necesar să evitați contactul cu obiecte ascuțite și tăietoare. Nu folosiți prosopul drept cârpă de lustruit în baie sau pentru spălarea pereților sau a vasului de toaletă; buclele se slăbesc când intră în contact cu obiecte ascuțite. Buclele rupte pot fi tăiate cu atenție. Dacă le scoateți, ar putea duce la scoaterea altor bucle din prosop.Micșorare

O proprietate importantă a bumbacului este că poate fi prelucrat la temperaturi ridicate în timpul spălării - sterilizat. Dezavantajul este că se micșorează în acest proces. Prosoapele se micșorează mai mult la temperaturi de spălare de aproximativ 95 ° C decât la temperaturi de până la 40 ° C. De asemenea, culorile se estompează. Temperatura recomandată de spălare este de 40 ° C!
Duritate 

Este important să folosiți cantitatea potrivită de detergent la spălare. Surplusul de detergent se poate prinde în țesătură chiar și după clătire corespunzătoare. Acest lucru va face prosopul aspru. Deci, utilizați o cantitate moderată de detergent și clătiți corect.

Recomandare: utilizați detergenți delicați.
Balsam de rufe

Balsamul de rufe la clătirea finală face prosoapele mai moi și mai mătăsoase. Cu toate acestea, utilizarea excesivă a balsamului poate face ca prosoapele să devină hidrofobe - hidrofuge
Apă

Tipul de apă utilizat, fie că este vorba de apă de la robinet, de ploaie sau din fântână, nu are de obicei nicio influență asupra procesului de spălare. Uscarea este foarte importantă. Prosoapele vor fi mătăsoase și moi în uscător, la fel ca atunci când sunt uscate afară. Dacă prosopul este expus la lumina directă a soarelui sau este uscat pe un radiator, fibrele devin mult mai aspre.
Călcat

Prosoapele frotir și prosoapele de corp nu trebuie călcate. Acest lucru ar presa buclele și ar afecta suprafața catifelată. Buclele ar absorbi lichide într-o măsură mai mică.
Schimbare

Schimbați-vă în mod regulat prosoapele, astfel veți prelungi durata de viață. Faceți cârpe din prosoapele vechi care nu mai sunt folosite, astfel încât să nu ocupe spațiu în dulap. Asigurați-vă că prosoapele nu sunt lăsate într-un mediu extrem de umed. Dacă în baie umiditatea este ridicată, uscați prosoapele afară sau în uscător la fiecare câteva zile și spălați-le cel puțin o dată pe săptămână. Prosoapele din fibră de bambus sunt potrivite pentru camere cu umiditate ridicată.
Alte

Atunci când cumpărați un prosop, este important să găsiți produsele potrivite pentru dvs.

Culoarea și designul trebuie să se armonizeze cu interiorul dvs., dimensiunea trebuie să corespundă utilizării prevăzute. Iar cu o îngrijire adecvată, nu ar trebui să întâmpinați probleme.

Recycled Claim Standard