Știți să alegeti prosopul potrivit, prosopul de corp sau de ce să nu folosiți balsamul?

Pentru majoritatea dintre noi, răspunsul la cea mai frecventă întrebare despre cum să alegi prosopul sau prosopul de corp potrivit este simplu „prosopul trebuie să fie plăcut la atingere, delicat cu pielea și trebuie să fie absorbant”.

Dar cum determinăm dacă prosopul pe care îl ținem în mână în magazin sau ne fascinează cu fotografiile din catalog sau din magazinul online, va fi cel care îndeplinește criteriile noastre?

Informațiile referitoare la greutatea de bază, despre care se întreabă clienții atunci când cumpără, deformează adesea imaginea unui prosop de înaltă calitate. Decizia pe baza greutății are anumite avantaje, dar și dezavantaje. Greutatea ne oferă informații despre cât de mult fir de bumbac a fost utilizat pentru 1 m², dar nu despre calitatea bumbacului utilizat. Greutatea de bază este de 300-600 g/m².

Clasificarea prosoapelor în funcție de greutate:

Ușoare 250 – 350 g/m²
Medii 350 – 450 g/m²
Grele 450 – 550 g/m²
Foarte grele mehr als  550 g/m²

Cerințele unui prosop de calitate pot fi rezumate în următoarele rânduri:

Scopul principal al prosopului este să usuce, deci să fie absorbant. Acest lucru este asigurat de proprietatea naturală a fibrei de bumbac tubulare uscate, care absoarbe în mod natural umezeala. Deci, dacă doriți un prosop bun, de preferință un prosop de bumbac, acesta trebuie să fie fabricat din fire de bumbac de înaltă calitate și pure. Bumbacul de cea mai bună calitate provine din Peninsula Egee și Egipt - o zonă în care sunt puține precipitații. Fibrele utilizate în filare sunt la fel de importante. Lung (fir periat) sau scurt (fir fus). Firul de fus este utilizat la fabricarea prosoapelor de lucru, dar cei mai mulți dintre noi avem deja acasa prosoape frotir făcute din fibre lungi. Firele lungi din fibre au o capacitate mai mare de a absorbi umezeala, sunt mai puternice și au o durată de viață mai lungă. 

Deși, conform reclamelor TV, balsamul adaugă frotirului delicatețe și moliciune, producătorii au o părere complet diferită! În instrucțiunile de utilizare, aceștia interzic balsamul, deoarece fibrele se „lipesc” pentru totdeauna, iar prosopul își pierde finețea și moliciunea.

Cumpărarea de prosoape este deja considerată o afacere la modă în zilele noastre. Fiecare producător urmărește tendințele actuale de pe piață la nivel mondial și își adaptează colecția la acestea. În zilele noastre nu este nicio problemă să echipezi baia cu culorile potrivite sau cu stilul potrivit. Culori îndrăznețe, imagini în 3D, modele frumoase de flori, frunze sau secesiune la margine, pietre fine, combinație țesătură- frotir, franjuri fine, puteți vedea toate acestea în tendințele actuale ale modei.

Preferăm o baie modernă sau ne place stilul rustic? Nu ne este frică să întrebăm și putem găsi cu ușurință stilul dorit în magazinul electronic SoftCotton.ro.

Recycled Claim Standard